CRNA HRONIKA

Pri kraju istraga o prisilnoj udaji maloljetnice: Uskoro optužnica protiv Krše i njegovog pomagača

Kršo želio djevojčicu za treću suprugu

Piše: Dž. BULBUL

29.1.2018

Istraga o nestanku E. B., 12-godišnjakinje iz Sarajeva, u novembru prošle godine u završnoj je fazi. Uskoro se očekuje podizanje optužnice protiv Kenana Krše (41) i Jasmina Zunđe, koji se sumnjiče da su učestvovali u njenom nestanku. 

Krši je pritvor produžen za dva mjeseca, dok je Zunđa pušten na slobodu, što nam je potvrdio njegov advokat Omar Mehmedbašić. 

Spašena iz stana

Dosadašnjom istragom u javnost su isplivali šokantni detalji o skrivanju djevojčice u sarajevskom naselju Hrasno. 

Osumnjičeni Zunđa zamolio je porodičnog prijatelja da prespava jednu noć kod njega. Čovjeku je bilo nejasno zašto to traži od njega kad ima svoj stan u Hrasnom. Zunđa mu je rekao da je Kršo u njegovom stanu sa svojom "trećom suprugom".

Zunđinog prijatelja mnogo je uznemirilo ono što je čuo pa se povjerio jednom poznaniku policajcu, koji je odmah prijavio slučaj svojim kolegama. Ubrzo je organizirana akcija spašavanja zatočene 12-godišnjakinje iz stana, a Kršo i Zunđa su odmah privedeni.

Kršo je osumnjičen za krivično djelo oduzimanje djeteta i spolni odnos na naročito ponižavajući način, dok se Zunđi na teret stavlja krivično djelo pomoć pri oduzimanju djeteta.

Zunđa dozvolio Krši da boravi u njegovom stanu s djevojčicom

Sumnjive izjave

Za djevojčicom su, na molbu njene majke Emire Bašić, danima svi tragali nakon što je obznanjeno da je nestala iz Logavine ulice, gdje je bila privremeno smještena. Tokom saslušanja u policiji, davala je oprečne izjave o nestanku kćerke.

Kada je djevojčica spašena, majka je rekla da se boji šta će njena kćerka reći inspektorima. Rekla je i da je niko iz policije nije obavijestio o tome da je njena kćerka pronađena, što su tada iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo negirali.

Ranije privođeni 

Jasmin Zunđa ranije je osuđivan zbog brojnih krivičnih djela, od krađa do droge. Ležao je u Kaznenopopravnom zavodu Ustikolina, ali i u KPZ-u "Miljacka" u Sarajevu. I Kenan Kršo ranije je hapšen zbog terorističkih prijetnji i pokušaja odlaska na sirijsko ratište.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.