Mrkonjić-Grad: U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo mladi pjevač

Avaz.ba
30.01.2018 09:03

Na magistralnom putnom pravcu M-5 Mrkonjić-Grad - Ključ, u mjestu Brdo, općina Mrkonjić-Grad noćas oko 00.15 sati, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

U ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovalo je putničko motorno vozilo marke Audi, kojim je upravljao 33-godišnji Đurađ Đuranović iz Mrkonjić-Grada.

Drugi učesnik u saobraćajnoj nesreći je putničko motorno vozilo marke Mercedes, kojim je upravljao Slobodan Vasić (1967) iz Mrkonjić-Grada.

Prilikom saobraćajne nesreće smrtno je nastradao Đurad Đuranović, a Slobodan Vasić je zadobio tjelesne povrede.

Uviđaj na licu mjesta obavila je dežurna okružna javna tužiteljica Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Dragana Lipovčić, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice za sigurnost saobraćaja Mrkonjić-Grad.

Dežurna tužiteljica naložila  je da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja radi rasvjetljavanja svih okolnosti saobraćajne nesreće, kao i obdukcija nastradalog, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Kako Nezavisne pišu, stanovnici Mrkonjić-Grada su u šoku, jer Đurada svi poznaju kao poštenog sugrađanina i uspješnog mladića.

Muzikom se bavio od djetinjstva. Snimio je niz kompozicija, a javnosti u regionu poznat je i po hit-duetu sa Anabelom Atijas.

NA VRH