CRNA HRONIKA

Potjera završena u Mrkonjić-Gradu: Djevojka i mladić iz Kiseljaka pretukli pa opljačkali starca

D. K.

2.2.2018

Djevojka (23) i mladić (28) iz Kiseljaka rano jutros pretukli su i opljačkali 68-godišnjeg muškarca inicijala Z.F. u njegovoj kući u Bihaću.

Viku, galamu i pozive upomoć iz kuće Z.F. čuo je D.D. (61), koji je odmah obavijestio lokalnu Policijsku stanicu.

Po dolasku u kuću policajci su s vidnim povredama na tijelu zatekli Z.F., koji im je kazao da su ga mladić T.B. i djevojka Lj.B. - koju inače poznaje, prvo fizički napali, a zatim mu oteli mobitel i ključeve od Mercedesa, s kojim su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Brzom reakcijom službenika Policijske uprave Mrkonjić-Grad, oko 2 sata iza ponoći, sat vremena nakon saznanja da je počinjeno krivično djelo razbojništvo, pronašli su i uhapsili T.B. i Lj.B., koji su se na sporednom putu skrivali u ukradenom Mercedesu.

Kako je saopćio MUP RS, pljačkaši su se ukradenim vozilom kretali magistralnim putem ka Mrkonjić-Gradu, pritom se više puta oglušivši na upozorenja policijskih patrola da se zaustave.

Prilikom hapšenja, kod mladića i djevojke pronađene su dvije tablete zelene boje koje izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi i pribor za uživanje opojnih sredstava.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj.

O svemu je obaviješten i dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Osumnjičeni će nakon završene kriminalističke obrade biti predati policijskim službenicima Unsko-sanskog kantona na dalje postupanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.