CRNA HRONIKA

Identificirani počinioci niza krivičnih djela na području Gradačca i Gračanice

O. M.

7.2.2018

Policijski službenici PU Gradačac identificirali su počinioce više krivičnih djela krađe počinjenih na području općina Gradačac i Gračanica. 

Radi se o S. B. (42) iz Gračanice, I. B. (23), M. D. (42), Z. K. (42) i M. F. (32), svi iz Gradačca. 

Postoji osnov sumnje da su I. B. i M. D. pojedinačno ili zajedno na području općine Gradačac počinili sedam krivičnih djela krađe, dva krivična djela teške krađe i jedno krivično djelo oštećenja tuđe stvari te dva krivična djela teške krađe počinjena na području općine Gračanica. 

Osoba inicijala M. F. sumnjiči se da je počinio tri krivična djela prikrivanje, dok za Z. K. i S. B. postoji osnov sumnje da su počinili po jedno krivično djelo prikrivanje. 

Kako saopćavaju iz MUP-a TK, nad navedenim osobama je u ranijem periodu izvršena kriminalistička obrada, te su izvršeni pretresi određenih objekata i vozila na šest lokacija na području općina Gradačac i Gračanica, u kojima je pronađen dio predmeta koji potječu iz krivičnih djela, a koji su nakon prepoznavanja vraćeni vlasnicima. 

Riječ je o krivičnim djelima počinjenim u periodu od marta do juna 2017. godine na štetu više građana općina Gradačac i Gračanica, u kojima su predmet otuđenja bili moped, motokultivator, kosilice, razni alati, peći, autodijelovi, LCD TV, kućanski aparati, CD-ovi i drugi predmeti. Protiv navedneih osoba službenici Odjela kriminalističke policije PU Gradačac podnijeli su Izvještaj Tužilaštvu TK. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.