CRNA HRONIKA

Sarajevski pedofil Kršo traži da ga puste na slobodu

Privođenje Krše u Tužilaštvo KS

Piše: Dž. BULBUL

9.2.2018

Advokat Dino Hodžić, koji zastupa Kenana Kršu (41), optuženog da je, zajedno s Jasminom Zunđom, učestvovao u nestanku 12-godišnje djevojčice E. B., žalio se na produžavanje pritvora svom klijentu i zatražio njegovo puštanje na slobodu. Predmet je ustupljen Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine na odlučivanje, a uskoro se očekuje i zakazivanje ročišta u Kantonalnom sudu Sarajevo za izjašnjavanje o krivici.

Treća supruga 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo nedavno je podiglo optužnicu protiv Krše i Zunđe, koji je pušten na slobodu.  Istraga je pokazala šokantne detalje o nestanku maloljetnice u oktobru prošle godine. Otkriveno je da je Zunđa zamolio porodičnog prijatelja da prespava jednu noć kod njega. Čovjeku je bilo nejasno zašto to traži od njega kad ima svoj stan u Hrasnom. Zunđa mu je rekao kako je Kršo u njegovom stanu sa svojom trećom suprugom (12-godišnja E. B., op. a.).  

Jasmin Zunđa pomogao Krši da sakrije djevojčicu

Zunđinog prijatelja mnogo je uznemirilo ono što je čuo pa se povjerio jednom poznaniku policajcu, koji je odmah prijavio slučaj kolegama. Ubrzo je organizirana akcija spašavanja zatočene 12-godišnjakinje iz stana, a Kršo i Zunđa odmah su privedeni.

Oprečne izjave

Nakon prijave slučaja, za djevojčicom su, na molbu njene majke Emire Bašić, tragali svi. Inspektori su je nekoliko puta saslušavali, jer je davala oprečne izjave o nestanku kćerke. Kad je djevojčica spašena, majka je rekla kako se boji šta će njena kćerka reći inspektorima. 

Rekla je i da je niko iz policije nije obavijestio da je djevojčica pronađena, što su tada iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oštro negirali.

Krivična djela

Kršo je optužen za krivično djelo oduzimanje djeteta i spolni odnošaj na naročito ponižavajući način, dok se Zunđi na teret stavlja krivično djelo pomoć pri oduzimanju djeteta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.