CRNA HRONIKA

Akcije FUP-a u Bihaću i Sarajevu: Zaplijenjeno sedam kilograma droge, četvero uhapšenih

A. Durgut/Avaz.ba

Avaz.ba

10.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva „Tranzit“, a vezano za krivično djelo „Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Ova operativna akcija realizovana je uz značajnu podršku Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

Vezano za navedene aktivnosti na području Unsko-sanskog kantona lišena su slobode četiri osobe i to dvije iz Sarajeva incijala T.K. (1966.), H.J.(1988.) koja su vršila transport opojne droge i dvije iz Bosanske Krupe incijala A.M. (1982..) i A.K. (1982.) koja su vršila kupovinu opojne droge. Prilikom pretresa vozila koja su koristili osumnjičeni, pronađeno je i oduzeto, četiri kilograma opojne droge „Cannabi Sativa L“.

U skopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su također i pretresi na dvije lokacije na području opićine Novo Sarajevo - Sarajevo, kojom prilikom je u kući koju koristi osumnjičeni H.J., pronađeno i oduzeto tri kilograma opojne droge „Cannabi Sativa L“. Pored opojne droge prilikom pretresa pronađeno je vatreno oružje i municija.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Asistenciju u ovim aktivnostima je pružalo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Uhapšeni su kasnije privedeni u Kantonalno tužilaštvo KS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.