CRNA HRONIKA

Zvorničanin prevario osiguravajuće društvo: Izdao nalog bez pokrića

Piše: Z. Ku.

13.2.2018

Policijski službenici PU Zvornik podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba položaja odgovornog lica, protiv osobe D. J. iz Zvornika, jer je prevario osiguravajuće društvo prilikom registracije vozila izdavanjem naloga bez pokrića.

- D. J. se sumnjiči da je u svojstvu osnivača i vlasnika jednog preduzeća iz Zvornika, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoje preduzeće, podnio banci u Zvorniku na ovjeru nalog čiji je nalogodavac njegovo preduzeće, za navodni prijenos sredstava u iznosu od 1.449,16 KM s računa njegove firme na račun osiguravajućeg društva, u svrhu plaćanja premije osiguranja, mada je znao da na računu njegove firme nema dovoljno sredstava da bi se nalog izvršio. Nakon što je nalog ovjeren od banke,  predočio ga je osiguravajućem društvu na osnovu čega mu je izdata polisa osiguranja za teretno motorno vozilo vlasništvo firme čiji je vlasnik, koje je zatim priložio u postupku registracije vozila – rekao je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

Na ovaj način, D. J. je oštetio osiguravajuće društvo za iznos od 1.449,16 KM, i preduzeću čiji je vlasnik pribavio protupravnu imovinsku korist u istom iznosu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.