Epilog suđenja za monstruozan zločin kod Sanskog Mosta: Trostrukom ubici 34 godine zatvora

Dž. BULBUL
13.02.2018 22:41

Foto: Policija tokom uviđaja na mjestu trostrukog ubistva

Trostruki ubica iz Sanskog Mosta Muhamed Kadirić (37) osuđen je u Kantonalnom sudu Bihać na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 34 godine.

  • Kadirić: Tvrdio da se ne sjeća ničega
    Kadirić: Tvrdio da se ne sjeća ničega

Plakao u sudnici

Pomahnitali Kadirić krajem februara prošle godine u svojoj brvnari u blizini porodične kuće kod Sanskog Mosta iz automatske puške ubio je Safeta Kadirića Papu (53), Elkaza Razića (48) i Emira Bajrića, nakon čega se predao policiji.

Tokom suđenja ubica je u sudnici samo plakao i tvrdio da se ne sjeća zločina. Inače, prvo vještačenje pokazalo je da on nije sposoban pratiti suđenje, ali je nadvještačenje ipak pokazalo drugačije.

Tragičnog dana ubica je sreo Bajrića, koji je na traktoru vozio đubre, te ga je pozvao u svoju brvnaru na piće. Potom je Bajrić telefonom pozvao komšiju Razića, također, da dođe na piće. Razić je ubrzo stigao, a iza njega i Kadirić Papo.

Svađa s roditeljima

Optuženi je već ranije spremio automatsku pušku. Na kauču je usmrtio Razića, dok je Safeta Kadirića upucao na podu. Bajrić je, najvjerovatnije, pokušao pobjeći, jer je upucan u leđa na izlazu iz brvnare.

Mještani su Kadirića opisali kao čovjeka koji se pretvori u čudovište kad pije. Svi su znali da je bio naoružan. Deset dana prije zločina posvađao se s ocem i majkom, nakon čega je napustio kuću i spavao u hladnoj brvnari. 

NA VRH