CRNA HRONIKA

Incident na suđenju dilerima u Kantonalnom sudu Sarajevo: Optuženi Adnan Balićevac prijetio inspektoru FUP-a

Pretresi u Vogošći kada je izvedena akcija "Vog"

Dž. Bl.

13.2.2018

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je prekinuto suđenje vogošćanskim dilerima, jer je optuženi Adnan Balićevac prijetio inspektoru Federalne uprave policije (FUP), koji je svjedočio. Podivljalog Balićevca sudski policajci na kraju su izveli iz sudnice. 

U toku su dokazi Tužilaštva na suđenju braći Fuadu, Nihadu i Nijazu Numanoviću te Adnanu Balićevcu, Harisu Bašaliću, Ahmedu Haliloviću, Rahmanu Sulejmaniju, Adisu Pašiću i Dini Ajanoviću. Inspektor FUP-a danas je svjedočio o pretresima koji su vršeni u akciji „Vog“ krajem decembra 2016. godine, kada je pala ova dilerska grupa. 

Balićevac je, izrevoltiran iskazom federalnog inspektora, počeo divljati u sudnici. Sve je kulminiralo prijetnjama koje je uputio svjedoku. Tačnije, rekao mu je da će se za 50 godina osvetiti njemu i njegovoj porodici. Sudska policija izbacila je Balićevca i vratila u pritvor, a ročište je prekinuto.

Ova narkogrupa na čijem su čelu bila braća Numanović tereti se da su od jula do decembra 2016. godine dilali amfetamin, ekstazi i marihuanu u Vogošći. U pretresima pripadnika FUP-a pronađeni su i oduzeti novac, oružje, droga, mobiteli, SIM kartice...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.