CRNA HRONIKA

Profesor likovnog iz Trebinja osumnjičen za prijetnje i falsifikovanje

P. M.

15.2.2018

Šezdesetdevetogodišnji V. P. iz Trebinja osumnjičen je da je pisao prijeteća pisma direktoru RiTE "Gacko" Bošku Kozomari, potpredsjedniku Narodne skupštine RS Nenadu Stevandiću, narodnom poslaniku Radovanu Viškoviću, predsjedniku kluba poslanika SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Staši Košarcu, te da je dugo godina u svom stanu u Mokrim Dolovima falsifikovao različite vrste dokumenata.

Prema riječima Žarka Lakete, načelnika PU Trebinje, prilikom pretresa stana i prostorija koje koristi osumnjičeni oduzeta su četiri laptopa, dva štampača skenera, različiti pečati, dva USB stika s natpisom "Investiraj u Trebinje", više MP3 i MP4 plejera, više USB stikova i CD-ova s računima hotela, papiri s pečatima trebinjske Gimnazije "Jovan Dučić“", Tehničke škole i "Elektroprivrede RS", kao i fiskalni računi.

- Prema našim saznanjima, radi se o ozbiljnom falsifikatoru, koji se brani šutnjom. Obimna je dokumentacija, a tačan sadržaj će biti poznat nakon otvaranja predmeta - istaknuo je Laketa i dodao da je osumnjičeni pravio različite račune, izdavao falsifikovane diplome i radio druge slične stvari već duži period.

Na rasvjetljavanju ovog djela bit će uključeni Sektor kriminalističke policije za organizirani kriminal i sektor za opći i privredni kriminal.

Izvještaj je dostavljen Okružnom tužilaštvu u Trebinju, a V. P. je osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti.

Nezvanično, riječ je o Vukašinu Papoviću, penzioneru, inače nastavniku likovnog vaspitanja iz Trebinja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.