CRNA HRONIKA

Pretresi na osam lokacija u Crnoj Gori: Oduzeti oružje, municija i automobili

( Ilustracija)

Srna

15.2.2018

Pripadnici crnogorske Uprave policije izvršili su pretres na osam lokacija koje koriste članovi organiziranih kriminalnih grupa pri čemu su oduzeli oružje, municiju, vozila, sredstva komunikacije i dokumentaciju, te priveli više osoba radi kriminalističke obrade.

Policija je oduzela pištolj i dvije puške u ilegalnom posjedu, 13 komada municije, startni pištolj, kao i pet vozila, među kojima su automobili luksuzne klase Audi i BMW.

- Oduzeto je 16 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica, među kojima su i telefoni sa kriptozaštitom, više laptopa i USB memorija, te dokumentacija o različitim vrstama ugovora i novčanih transakcija - saopćeno je iz crnogorske Uprave policije.

Službenici crnogorske Uprave policije, u aktivnostima u borbi protiv organiziranog kriminala u 25 akcija od početka oktobra prošle godine, izvršili su pretrese na 342 lokacije u Crnoj Gori, priveli veliki broj osoba, oduzeli vatreno oružje i municiju, hladno oružje, skupocjene automobile, drogu, sredstva komunikacije, dokumenta i novac.

Više osoba je uhapšeno zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom droge.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.