CRNA HRONIKA

Iskaz Komšićeve tetke razbjesnio oca žrtve

Komšić ubio Krupljan dok je bila u drugom stanju

Piše: Dž. BULBUL

16.2.2018

U Županijskom sudu Zagreb jučer je nastavljeno suđenje Davidu Komšiću (20), svirepom ubici iz Kiseljaka, koji je 22. februara prošle godine u Zagrebu sa 88 uboda nožem ubio trudnicu Kristinu Krupljan (18).

Dugogodišnja veza

Svjedočila je Antonija Perić, Komšićeva tetka. U suzama je govorila o Davidovom i Kristininom dugogodišnjem turbulentnom odnosu. Rekla je kako su voljeli Kristinu, koja je s Davidom bila u vezi od osmog razreda škole, da bi to poslije preraslo u ozbiljnu vezu.

- Bila je veoma dobra, znala mi se povjeriti. Bila je dobra i sa mojom kćerkom Leonardom. Jedino me je povrijedila kad je jednom zvala policiju, jer je nisu pozvali na neku feštu. To sam joj zamjerila, ali sam je voljela kao svoje dijete - pričala je Perić.

Otac ubijene djevojke nije mogao ostati ravnodušan na riječi Ljubice Marjanović, druge Komšićeve tetke, koja je navela kako je znala za Kristinine trudnoće, ali ne i za ovu posljednju, te da u to ne bi vjerovala ni da je čula za to.



Krupljan: Usmrćena sa 88 uboda nožem

Pozvali pomoć

- Što je, ako je neko trudan, razlog da ga ubiješ? Ne mogu ovo više slušati – odbrusio je očajni otac.

Svjedokinja Marjanović prisjetila se i noći kad je David ubio Kristinu.

- Prišla sam autu sa suvozačeve strane i vidjela krvavu Kristinu. Vidjela sam dva mladića i tražila sam im broj Hitne. Poslije je došla doktorica i ustanovila smrt - kazala je Marjanović.

Bacio odjeću u kontejner

Leonarda i Iva Perić, Komšićeve sestrične, pričale su o burnom odnosu Davida i Kristine. Leonarda je, na pitanje zastupnika oštećene porodice Krupljan, advokata Krešimira Škarice, kazala kako joj se Kristina požalila da ju je David jednom udario. Rekla je i kako joj je Kristina priznala da je trudna. Iva je ispričala kako je kritične noći kada je Kristina ubijena, David bacio svoju odjeću u kontejner i tražio od njenog momka novu da se presvuče.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.