Banja Luka: Nakon tuče uhapšen lopov odranije poznat policiji

Blic.rs

Nakon krvave tuče u lokalu u Rekavicama kod Banje Luke policija je privela dvije osobe, od kojih je jedna od ranije policiji poznata po izvršenju krivičnih djela, saznaje „EuroBlic“.

U Policijskoj upravi Banja Luka potvrđeno je da su privedeni Radenko Kopranović (44) koji je više puta hapšen zbog različitih krivičnih djela i Ognjen M. (23) iz Banje Luke. 

- Obojica su lišeni slobode, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. U toku je rad na dokumentiranju krivičnog djela nanošenje tjelesnih povreda - izjavila je jučer Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banja Luka.

Tokom uviđaja policija je utvrdila da je do tuče došlo nakon kraće svađe.

- Ognjen M. je zadao više udaraca Kopranoviću, a zatim se tuča nastavila ispred ugostiteljskog objekta. Nakon fizičkog obračuna obojici je ukazana ljekarska pomoć - naveo je izvor iz istrage.

Radenko Kopranović odranije je poznat policiji po izvršenju krivičnih djela.

Hapšen je 2013. godine u akciji kodnog naziva „Pastir“ zbog krađe stoke. Kopranović je sa svojim saučesnikom u više navrata krao stoku na području banjalučke regije, odnosno Mrkonjić-Grada, Kneževa, Kotor-Varoši i Banje Luke, a materijalna šteta procijenjena je na oko 22.000 maraka.

Policija je tokom istrage utvrdila da su Kopranović i saučesnik iskoristili nepažnju mještana i s pašnjaka krali sitnu i krupnu stoku, koju su zatim prodavali.

Kopranović je hapšen u aprilu i julu prošle godine. Sudska policija RS uhapsila je Kopranovića u aprilu, jer nije platio novčanu kaznu u iznosu od 2.500 maraka koja mu je izrečena zbog pokušaja krađe na području Sanskog Mosta.

Nakon hapšenja Kopranović je platio novčanu kaznu i tako izbjegao odlazak u zatvor.

Tri mjeseca kasnije Kopranović je uhapšen u akciji banjalučke policije kodnog naziva „Luger“, a u kombiju koji je vozio pronađena su ukradena drva.

Nakon hapšenja, policija je zaplijenila kombi i ukradena drva, a osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade predat u nadležno Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Tužilaštvo vodi istragu

Istragom o fizičkom obračunu u Rekavicama kod Banje Luke rukovodi Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Policija je dobila zadatak da utvrdi tačne okolnosti i pojedinačnu odgovornost učesnika, nakon čega će tužilac donijeti odluku o podizanju optužnice.

Više o:

Banja Luka
NA VRH

Podijeli članak na