CRNA HRONIKA

Dagestan: Napadač identifikovan kao 22-godišnji Halil Halilov

Fena

19.2.2018

Počinilac smrtonosnog napada vatrenim oružjem u gradu Kizljaru u ruskoj republici Dagestan identifikovan je kao 22-godišnji mještanin Halil Halilov (Khalil Khalilov), navedeno je saopćenju gradske vlade Kizljara.

- Ubijeni napadač identifikovan je kao Halil Halilov (22), mještanin sela Rasvet u oblasti Dagestana Tarumovski - navedeno je u saopćenju postavljenom na stranici gradske administracije.

Halilov je jučer ovorio paljbu u Kizljaru tokom proslave narodnog praznika Malenica, ubivši pet ljudi i ranivši još četvero, među kojima i dvojicu policajaca. Napadač je ubijen u reakciji policijaca koji su odgovorili na vatru. Teroristička grupa "Islamska država" preuzela je odgovornost za napad.

Incident se desio u nedjelju u 16.30 sati po lokalnom vremenu, kada je Halilov, naoružan lovačkom puškom, pokušao ući u gradsku crkvu, i otvorio je vatru po civilima koji su se našli u njegovoj blizini kada su crkvena vrata bila zatvorena, navedeno je u saopćenju.

Četiri žene  ubijene su na licu mjesta, dok je još jedna podlegla u bolnici, dodaje gradska vlada, prenosi ruska novinska agencija Sputnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.