CRNA HRONIKA

Granična policija BiH tokom vikenda otkrila četiri falsifikovana dokumenta

Ilustracija

Srna

19.2.2018

Pripadnici Granične policije BiH otkrili su proteklog vikenda na graničnom prijelazu Orašje četiri falsifikovana dokumenta.

Kod državljanina Srbije S. N. otkrivena je falsifikovana vozačka dozvola Srbije, a kod državljanina BiH  N. Đ. CEMT dozvola.

Kontrolom državljanina BiH A. R. otkrivene su falsifikovana vozačka dozvola Francuske i dozvola boravka u ovoj zemlji, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, pri izlasku iz BiH u petak, 16. februara, otkrivena je falsifikovana lična karta Rumunije koju je na uvid dao državljanin Crne Gore  M. A.

Svi falsifikovani dokumenti su privremeno oduzeti, a u toku je dalji rad na ovim slučajevima.

Službenici Jedinice Granične policije Bijeljina jučer su pri ulasku u BiH na prijelazu Popovi provjerama automobila Golf, nacionalnih oznaka Srbije, uočili prepravke broja šasije.

Vozilom je upravljao državljanin Srbije J. V.

Prema naredbi tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, osoba i vozilo predati su službenicima Stanice granične policije Badovinci MUP-a Srbije.

Na graničnom prijelazu Uvac jučer je uhapšena osoba  N. D. nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela paljevina.

Ovaj državljanin BiH kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Uvac i predat je službenicima Sudske policije Goražde.

Na graničnom prijelazu Brod, pri ulasku u BiH, u subotu, 16. februara, uhapšena je državljanka BiH R. Š. jer je ustanovljeno da je potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela krađa.

Ova državljanka BiH predata je službenicima Sudske policije Odžak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.