CRNA HRONIKA

Žestoka rasprava advokata i sudije na početku suđenja za pljačku stoljeća

Blic.rs

26.2.2018

Advokatica Jasminka Jovišević zatražila je danas izuzeće predsjednice Vijeća Okružnog suda u Banjoj Luci Olge Pantić u postupku protiv bivših specijalaca MUP-a RS optuženih za oružanu pljačku 617.000 maraka.

Zahtjev za izuzećem uslijedio je nakon žestoke rasprave i odbijanja zahtjeva Jovišević, koja je tražila da se odgodi ročište zbog lošeg zdravstvenog stanja optuženog Gorana Paraša, te činjenice da je u bolnici Jadranka Ivanović, druga braniteljica optuženih.

Sutkinja Pantić odbila je sve zahtjeve Jovišević, objasnivši da je zatvorski ljekar usmeno potvrdio da je optuženi Paraš sposoban da prati suđenje.

- Tražim vaše izuzeće, jer je očito da vi postupate nepristrasno. Ima li odbrana pravo da zna kakva je dijagnoza mog branjenika, odnosno Gorana Paraša, za kojeg nema medicinske dokumentacije o trenutnom zdravstvenom stanju - upitala je Jovišević.

Podsjetimo, Vrhovni sud RS nedavno je poništio prvostepenu presudu Okružnog suda Banja Luka, kojom su bivši specijalaci MUP-a RS Vladan Malić (32), Goran Paraš (27) i Aleksandar Popović (29), te jedini civil među optuženima, Oleg Banda (30), bili osuđeni na ukupno 42 godine zatvora.

Presuda je ukinuta nakon što je Vrhovni sud prihvatio žalbe advokata optuženih.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.