CRNA HRONIKA

Prnjavor: Putnici autobusa koji je imao udes sedam sati čekali drugi prijevoz

( N. N.)

Nezavisne novine

27.2.2018

Ogorčeni smo na ponašanje rukovodstva prijedorskog preduzeća "Fenix tours", jer smo, nakon što smo u noći između ponedjeljka i utorka, oko 1.50, doživjeli saobraćajnu nezgodu na području Prnjavora, sve do jutra čekali autobus drugog prijevoznika, kojim smo oko 8.45 nastavili put ka Srbiji.

To je za "Nezavisne" izjavila putnica Božidarka M., kojoj će put iz Banje Luke za Novi Sad, kako kaže, dugo ostati u sjećanju kao grozno iskustvo.

- Autobus u kojem smo bili sudario se sa vozilom. Srećom, povrijeđenih nije bilo. Ali, naši problemi tada nisu okončani - ističe ona. 

Dodaje da su više puta zvali vlasnika preduzeća "Fenix tours", koji im je, kako kaže, nudio povratak u Banju Luku, ali je to dobrom dijelu putnika bilo neprihvatljivo rješenje jer u gradu na Vrbasu nemaju smještaj.

- Tražili smo ili smještaj u Banjoj Luci, ili da nam pošalje drugi autobus kojim bismo nastavili put ka Srbiji - priča Božidarka. Dodaje da im je u jednom momentu vozač rekao da autobus vraća nazad, prema Banjoj Luci, i ponudio im dvije opcije.

- Kazao nam je - vratite se s nama, ili čekajte autobus koji iz Banje Luke kreće u 7.30. Nismo htjeli da se vratimo, i on nas je odvezao do obližnje benzinske pumpe, gdje smo čekali satima. U međuvremenu, zvali smo gazdu, koji nam je tvrdio da je "krenuo neki taksi, neki autobus" iz Prijedora, ali su to bile samo prazne priče - kaže Božidarka, čiju su priču potvrdile i njene saputnice Sandra M. i Marijana Š.

Tu su, kako kažu, u sedam sati nazvali općinsku inspekciju, koja je napravila zapisnik, te dočekali sljedeći autobus koji je naišao tek oko 8.45, a zatim nastavili put prema Srbiji.

A, iz preduzeća "Fenix tours" su kazali da su, odmah nakon nezgode, pokušali da transportiraju putnike za Srbiju, ali da je to bilo nemoguće.

- Putnice ne govore istinu. Mi smo zvali taksiste, i to one iz Prijedora, Banje Luke i Prnjavora, ali niko od njih se nije usudio da vozi putnike za Srbiju zbog lošeg vremena - ispričali su iz "Fenix toursa", dok su iz policije za "Nezavisne" potvrdili da se dogodila ova saobraćajna nezgoda, te da je epilog materijalna šteta.

Iz općine Prnjavor kažu da je na lice mjesta izašao saobraćajni inspektor, koji je nakon kontrole sačinio zapisnik.

- Općinskom inspektoru je rečeno da je vozač odmah nakon saobraćajne nezgode kontaktirao vlasnika firme i tražio da se pošalje zamjenski autobus, te da je vlasnik rekao da će poslati alternativni prijevoz. Nakon čekanja alternativnog prijevoza od dva sata i više telefonskih poziva upućenih vlasniku, putnici su putovanje nastavili u 8.30 autobusom drugog prijevoznika - kažu u opštini Prnjavor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.