CRNA HRONIKA

Prevrnuo se splav na Zapadnoj Moravi, potraga za muškarcem

Ilustracija

Srna

5.3.2018

Pripadnici Gorske službe spašavanja i vatrogasci tragaju za jednim od dvojice muškaraca koji je sa splava upao u Zapadnu Moravu, nedaleko od Požege.

On je neplivač i strahuje se da nije preživio, budući da je temperatura vode samo pet stepeni Celzijusa.

"Priručni" splav prevrnuo se oko 11.00 sati u Tučkovu, nedaleko od Požege, pri čemu su u vodu upala dvojica muškaraca koja su, kako RTS saznaje, plovila ka otoku da nahrane svinje.

Jednog od njih spasili su pripadnici Gorske službe spašavanja i vatrogasci spasioci, dok se za drugim i dalje traga.

Prema nezvaničnim saznanjima, muškarac koji je spašen, uspio je nakon prevrtanja da ostane na splavu koji se zaustavio iza jednog drveta u rijeci, a pomoć je pozvao neko od očevidaca koji je vidio nesreću sa obale.

- Reagirali smo na poziv za pomoć i spasili muškarca koji je bio na splavu, koji se zakačio za jedno drvo, a trenutno vršimo pretragu terena, tragamo za drugim muškarcem koji je bio na splavu i kojeg je odnijela voda. Uvjeti za pretragu su jako teški, velika je voda i hladna - kazao je Predrag Vuković, rukovodilac Vatrogasno spasilačkog odjeljenja u Požegi.

Vatrogasci spasioci do popodnevnih sati pretražili su teren do brane u Ovčar banji, a trenutno se nastavlja pretraga terena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.