CRNA HRONIKA

Berkovići: Policija oduzela oko sedam kilograma marihuane

Ilustracija

Piše: P. M.

8.3.2018

Službenici policijske stanice Berkovići oduzeli su od crnogorskog državljanina oko sedam kilograma marihuane u mjestu Vrijoka.  

Kako je saopćeno iz PU Trebinje, policijski službenici Policijske stanice Berkovići, provodeći planirane aktivnosti na sprečavanju nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, 7. marta 2017. godine izvršili su kontrolu putničkog automobila marke Audi A-6 na regionalnom putu R-427, u mjestu Vrijeka, kojim je upravljala osoba inicijala M. F. (1984) iz Nikšića, Crna Gora.

- U automobilu je prilikom kontrole uočeno više najlonskih pakovanja u kojima se nalazila zelena biljna materija koja po svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu. 

Izvršen je pretres pomenutog putničkog automobila, te pronađeno i oduzeto trinaest najlonskih pakovanja u kojima se nalazila marihuana. Ukupno je pronađeno i privremeno oduzeto šest kilograma i 750 grama marihuane - navodi se u saopćenju PU Trebinje i dodaje da je u toku rad na dokumentiranju krivičnog djela.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.