CRNA HRONIKA

Saška u Sudu u lateksu: Je li svećenik još zaljubljen u mene?

Arhiv

24sata.hr

9.3.2018

U petak je u Osnovnom sudu u Doboju (BiH) počela glavna rasprava u slučaju afere u kojoj su učestvovali mlada Modričanka Saška Kovačević (23), njeni pomagači Milo Joksimović i Aleksandar Vasiljević i katolički svećenik I.K. 

 Svećenik ih je tužio za iznudu i ucjenu snimcima navodnog seksa koji je imao s jednom djevojkom dok je još bio u službi u Gradačcu.

Na Sud su došli Saška Kovačević i Milo Joksimović, koji su na slobodi, i Aleksandar Vasiljević, kojeg su u lisicama dopratila dvojica pravosudnih policajaca, s obzirom na to da se on i dalje nalazi u pritvoru.

Svećenik nije došao

Jedini koji se u Sudu nije pojavio bio je svećenik. Zapisničarka je dva puta prozivala svećenika, koji je u ovom slučaju tužitelj. Suđenje je, prema odluci sutkinje Vesne Mikerević, bilo zatvoreno za javnost.

Iz neslužbenih izvora doznajemo da je svećenik svoj izostanak pravdao zbog ''neuredno'' dostavljenog poziva za sudsku raspravu.

Mlada Saška Kovačević je u petak došla u svojstvu svjedoka jer još nije donesena presuda Milu Joksimoviću i Aleksandru Vasiljeviću.

– Željela sam se sresti sa svećenikom, pitala bih ga je li još zaljubljen u mene – rekla je na pauzi Saška, dodavši kako ju je njen bivši momak Vasiljević na hodniku pitao da li ga još voli, na što mu je negativno odgovorila. 

U petak su sve troje odgovarali na pitanja Tužilaštva, a potom i na pitanja advokata odbrane Joksimovića i Vasiljevića, koji su zatražili da se u Sudu idući put obavezno pojavi tužitelj I. K. jer mu imaju postaviti neka pitanja.

Sutkinja Mikerević će ponovo pozvati sve učesnike u ovom slučaju na sučeljavanje.

''Voljela bih se naći oči u oči sa svećenikom'' 

– Ne mogu vam ništa govoriti o tome što su me danas pitali, jer mi je odmah na početku rečeno da sve dok se ne okonča sudski postupak ne smijem ništa iznositi u javnost. Ja sam se pred kraj prošle godine nagodila s Tužilaštvom i presuđeno mi je godinu zatvora zbog ucjene i neovlaštenog fotosnimanja, to ću svoje odslužiti, a svi drugi neka odgovaraju za ono što su učinili, no, voljela bih se naći oči u oči sa svećenikom jer imam dosta toga da ga pitam – rekla je Saška.

Na sljedećem ročištu trebali bi se pojaviti i svjedoci optuženih Joksimovića i Vasiljevića koji će dati svoj iskaz što znaju o cijelom slučaju, među kojima i Joksimovićeva djevojka koju je navodno zavodio svećenik.  

Podsjetimo, afera koja je potresla Katoličku crkvu u BiH otkrivena je lani u avgustu u okviru akcije ''Steroid''. Svećenik se obratio istražnim organima te su Sašku i njezinog momka uhapsili nakon što im je dao 15.000 KM u označenim novčanicama. Zbog ucjene su optuženi i njezin momak Aleksandar Vasiljević iz Doboja te Milo Joksimović iz Modriče. Vasiljevića optužuju i zbog lažnog predstavljanja, jer se više puta svećeniku predstavio kao inspektor SIPA-e. Joksimović je optužen zbog neovlaštenog snimanja, kao i zbog krađe dva satova, boce alkoholnog pića te 50 KM iz općinskog ureda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.