CRNA HRONIKA

Novi detalji hapšenja opasnog ubice: Hasanbašić iz Maglaja predat MUP-u RS

Fena / Avaz.ba

10.3.2018

Mustafa Hasanbašić iz Tešnja, koji je danas uhapšen u mjestu Jablanica, u općini Maglaj, bit će predat na daljnje postupanje policiji RS.

Hasanbašić je, nakon višesatne potjere, saradnjom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-Dobojskog kantona uhapšen danas oko 16.15 sati, u mjestu Jablanica, u općini Maglaj. 

Bio u bjekstvu

- Bit će predat policijskim službenicima Uprave MUP RS za organizirani i teški kriminalitet i policijskim službenicima Policijske uprave Doboj – saopćeno je iz entitetske policije, uz navođenje inicijala uhapšenog.

Hasanbašić je bilo u bjekstvu nakon jučerašnjeg pokušaja ubistva policijskih službenika u mjestu Miljkovac, na području grada Doboja.

Kao što je portal Avaz.ba već pisao, pripadnici MUP-a ZDK danas u 16.15 sati u naselju Jablanica kod Maglaja uhapsili su Hasanbašića i proveli ga u službene prostorije Policijske stanice Maglaj, gdje su poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Pripadnici MUP-a ZDK i policija RS tragali su za Hasanbašićem, koji je jučer oko 12 sati pucao na policajce u Doboju, a zatim pobjegao s lica mjesta. 

Za Hasanbašićem je bila raspisana potjernica. Bio je u bjekstvu od trenutka kada je fizički napao policajce koji su ga prepoznali i pokušali uhapsiti.   

Na planini Ozren ostavio je ukradeni automobil Škoda Octavia, te se nastavio kretati prema teritoriji Federacije BiH, a danas su ga uhapsili pripadnici policije na teritoriji Maglaja.

Centralna potraga

S Hasanbašićem je bio i Benjamin Ćosović (1996.) iz Tešnja, koji je uhapšen jučer, a danas je bezuspješno pokušao pobjeći iz bolnice u Doboju.

Podsjedimo, Hasanbašića su tražili zbog centralne potrage koju je raspisao Kazneno-popravni zavod zatvorenog tipa Zenica zbog bjekstva, odnosno skidanja uređaja za praćenje mjere izdržavanja kazne elektronskog nadzora, te se sumnjiči da je upotrijebilo vatreno oružje na policijske službenike jučer u Doboju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.