CRNA HRONIKA

Pucnjava u centru Beograda: Stradala jedna osoba, dvije povrijeđene

Ilustracija

Blic.rs

12.3.2018

U Beogradu, u Ruzveltovoj ulici kod broja 55, dogodila se pucnjava u kojoj je jedna osoba nastradala, a dvije teško ranjene. 

Kako nezvanično saznajemo, Nebojša S. (30), koji je dobio otkaz prije nekoliko dana u firmi "Privredni savjetnik za informacione tehnologije", koja se bavi izradom softvera, izrevoltiran je došao u prostorije gdje je nekada radio, izvadio pištolj i počeo pucati.

Kako je saopćeno iz MUP-a, on je oko 11 sati ispalio više projektila iz pištolja u pravcu dvojice radnika, dok je treći skočio kroz prozor.

- Prvo smo primili poziv za Ruzveltovu, a poslije nekoliko minuta osoba je skočila kroz prozor u ulici Nikodina Milaša, što je nedaleko odatle - kaže Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

Napadač je, kako nezvanično saznaje Blic, uspio pobjeći s lica mjesta i uputio se u stan u Ulici vojvode Savatija, gdje je pokušao izvršiti samoubistvo.

On je pronađen u stanu s teškim tjelesnim povredama.

Pucnjava se, inače, dogodila u neposrednoj blizini Novog groblja, gdje se danas obilježava godišnjica smrti bivšeg premijera Zorana Đinđića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.