TRAGEDIJA U TUZLI

Roditelji ljubili dječakovu sliku po kojoj su kapale suze

Neutješni majka i otac poginulog petogodišnjaka

M. MUHAMEDBEGOVIĆ

14.3.2018

Porodica petogodišnjeg A. M. iz Kiseljaka kod Tuzle, koji je preksinoć izgubio bitku za život u UKC-u Tuzla nakon saobraćajne nesreće, proživljava najteže trenutke. U ovom malom mjestu dječak će danas biti ispraćen na vječni počinak.

Pomoć rodbine

Nesretno dijete u nedjelju popodne vozilom je udario pijani B. Đ. (37) iz Tuzle. Mališan je istog dana prebačen u tuzlansku bolnicu, ali ga ljekari, nažalost, nisu mogli spasiti. Njegov život ugasio se idućeg dana.

Pred kućom žalosti bolom shrvana porodica. Komšije, poznanici i prijatelji bili su uz ožalošćenu porodicu da bi makar malo ublažili njihovu tugu. Čak su donijeli novac za dženazu. Najteže je bilo roditeljima Mevliji i Elvinu Merdanoviću.

Vijest da njihov sin nije uspio preživjeti primili su vrlo teško. Mevlija i Elvin u očaju su ljubili sliku petogodišnjeg sina po kojoj su kapale suze.

Ispričali su nam da je petogodišnjak bio najmlađi od petero djece, a uz njega imaju i četiri kćerke. Bio je, kaže Elvin, omiljen u sokaku. Nasmijano i razigrano dijete.

- Za četiri mjeseca trebao je napuniti pet godina. Otkad se desila nesreća, niko u kući noćima ne spava. Do prekjučer (nedjelja, op. a) sa mnom je igrao fudbal po avliji, sjedio mi u krilu, sad ga nema - govori kroz suze.

Priče mještana

Još veću tugu, ističe Elvin, stvaraju priče koje kruže po Kiseljaku da je njihova porodica spremna na razgovor i nagodbu. S gnušanjem to odbacuje i poručuje da ne žele nikakve pare i da je razočaran komentarima da život romskog djeteta ne vrijedi koliko i životi ostale djece.

- Voljela bih da je živ, pa čak i da je ostao invalid. Sutra (danas, op. a.) odlazi moj sin - ponavljala je neutješna majka Mevlija.


Veliki broj rodbine jučer posjetio ožalošćene roditelje. Veliki broj rodbine jučer posjetio ožalošćene roditelje

Vozač ispitan

Portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović potvrdio je da je B. Đ. jučer ispitan u Tužilaštvu i da će za njega, najvjerovatnije, biti predložen pritvor.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.