POTRAGA

Sedam dana od nestanka starice Bejhe Johić iz Gračanice

Detalj s potrage za staricom

H. Č.

18.3.2018

Sedam dana od nestanka 60-godišnje Bejhe Johić iz gračaničkog naselja Lohinja Donja starica još nije pronađena. Članovi Gorske službe spašavanja (GSS) iz Srebrenika pročešljali su obale rijeke Spreče te obližnje šumarke i uvale od kuće gdje je starica živjela sama, pa dalje diljem Sprečkog polja, ali je nisu pronašli.

Bejha je, kao žrtva srebreničkog genocida u kome je izgubila supruga i veći broj članova uže i šire porodice, ostala da živi na područje gračaničke općine. Na današnji dan komšije i zet Meris Sumbić su primijetili da se iz dimnjaka njene kuće ne dimi, što im je bilo čudno, pa su nekako otvorili vrata kuće i vidjeli da Bejha nema te su o slučaju obavijestili policiju.


Bejha Johić. Bejha Johić

Danima su pretraživali teren, ali staricu nisu pronašli. I članovi GSS-a Srebrenik teško će bilo šta uraditi u rijeci Spreči bez ronilačke opreme koja se tek sada, nakon poplava, povukla u svoje korito. Desna obala Spreče je deminirana i s te strane nema problema, pa će se potraga za staricom nastaviti. Iz porodice mole sve koji bilo šta znaju o Bejhi Johić da jave na telefon 062/185-715.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.