MOSTAR

Vlasniku vezali ruke i noge pa pobjegli sa zlatom

Zlatara ''Rubin'' jučer bila zatvorena

Piše: M. Sm.

19.3.2018

Mostarska policija traga za dvojicom muškaraca koji su u subotu u 16.50 sati opljačkali zlataru „Rubin“ u ulici Stjepana Radića.

Kako nam je potvrđeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, dvojica maskiranih i naoružanih muškaraca upala su u zlataru te su, prijeteći oružjem, uzela veću količinu nakita. Slučaj je policiji prijavio Milan M., vlasnik radnje.

On se, najvjerovatnije, u trenutku pljačke nalazio u radnji, a, kako smo nezvanično saznali, pljačkaši su mu vezali noge i ruke. U MUP-u HNK nam jučer nisu mogli dati više informacija o tome je li se u trenutku pljačke u radnji nalazio vlasnik ili uposlenik.

Nakon pljačke razbojnici su, navodno, pobjegli u pravcu Rondoa. Iako je riječ o prilično prometnoj ulici, pljačkaši su, očito, iskoristili kišno i tmurno vrijeme da bi obavili ''posao''.

Zlatarska radnja „Rubin“ jučer je, kako smo se uvjerili na licu mjesta, bila zatvorena. Pozvali smo broj zlatarske radnje i muškarac nam je kratko kazao: „Bila je to oružana pljačka. Uzeli su skoro sve zlato, a bili su maskirani do neprepoznatljivosti. Za ostalo, obratite se policiji.“



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.