REAKCIJE

MUP RS: Opasni ubica Nikola Mršić ne krije se u Banjoj Luci

Blic.rs

21.3.2018

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS nema informaciju da se Nikola Mršić iz Kotora, koji je osumnjičen za likvidaciju sugrađanina Gorana Lence, nalazi u Banjoj Luci, potvrđeno je za Srpskainfo.com portal "EuroBlica".

U MUP-u su naglasili da redovno postupaju po svim međunarodnim potjernicama, ali su potvrdili da na području Banje Luke nije bilo pretresa stanova za koje su sumnja da je koristio Mršić.

U drugim policijskim agencijama u BiH također je potvrđeno da ni oni nisu učestvovali u potrazi za Mršićem u Banjoj Luci.

Nikola Mršić je, prema evidencijama sigurnosnih službi, član "škaljarskog klana".

Lenac je ubijen 16. septembra prošle godine na stadionu fudbalskog kluba Bokelj, oko 17.25. Ubica nije bio maskiran i posmatrao je sa tribina Lenca, koji je trenirao sa drugom.

U vrijeme ubistva, na terenu je bilo još ljudi, ali je napadač strpljivo čekao da se oni počnu razilaziti, nakon čega je sišao sa tribine, počeo da trči, simulirajući da i on navodno trenira, ne ostavljajući prostora sumnji da nešto sprema.

Prišao je Lencu dok je on radio sklekove i ispalio mu dva hica u glavu. Potom je pobjegao prema izlazu stadiona. Tada je ispalio još nekoliko hitaca u vazduh, vjerovatno u namjeri da uplaši eventualne očevice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.