POMOĆ Na poziv Saveza gorskih službi spašavanja u BiH

Tri tima Civilne zaštite u potrazi za nestalom ženom u Stocu

Fena
23.03.2018 11:34

Na poziv Saveza gorskih službi spašavanja u BiH, tri tima Federalne uprave Civilne zaštite od jučer su u potrazi za Z. S., nestalom ženom iz Stoca, saopćeno je iz te uprave.

Danas je nastavljena potraga s 13 pripadnika Civilne zaštite, osposobljenih za ovu vrstu potrage. Ako ne bude rezultata, potraga će biti nastavljena i sutra. Razmatra se plan za nastavak akcije ili mogući prelazak na potragu smanjenog intenziteta do prijema novih informacija.

Pretražuje se područje od pet kvadratnih kilometara, a zaključno s jučerašnjim danom pregledani su uže gradsko područje Stoca, Komanje brdo te lokalitet starog grada.

Teren po kojem je vršena pretraga bio je vrlo strm, klizav i stjenovit, s gustom vegetacijom. Po kiši, snijegu i jakoj buri, oko 50 pripadnika Gorske službe spašavanja u BiH, među kojima su bili i pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite, pregledali su korito rijeke Bregave i kopnenih zona na užem gradskom području.

Pripadnici Civilne zaštite su na početku jučerašnje potrage upozorili sve učesnike na minska polja, posebno ona prema Republici Srpskoj koja su na kilometar i po od Stoca.

U potragu su, osim članova Gorske službe spašavanja u BiH i Federalne uprave Civilne zaštite, uključeni policajci, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stolac i rodbina nestale.

Z. S. nestala je u noći između 18. i 19. marta. Potraga traje od prijave njenog nestanka policiji oko podne 20. marta.

Prema izjavi njenog sina, žena je duševni bolesnik.

NA VRH