ITALIJA

Razbojnici: Bosanci opljačkali italijansku političarku

Privođenje osumnjičenih Bosanaca

Piše: Dž. BULBUL

25.3.2018

Italijanski karabinijeri uhapsili su Ševku Ramovića (31), državljanina BiH, zbog sumnje da je početkom februara, zajedno sa Satomijem Hadžovićem (23), Ramom Mujkićem (23), također Bosancima, te s još jednim razbojnikom, opljačkao bivšu italijansku političarku Lusiju Kantu (Lucia Canta) u njenoj vili u Peskari.

Vraćena roba 

Kanta važi za uglednu građanku, koja je četiri decenije upravljala Institutom “Pitagora”, a devedesetih godina bila je kandidat za gradonačelnika Peskare. Brzom intervencijom policije Hadžović i Mujkić uhapšeni su nedugo nakon pljačke, a ovih dana s lisicama na rukama završio je i Ramović. Vlasnici je vraćen dio ukradene robe, dok tamošnja policija nastavlja tragati za četvrtim pljačkašem. 


Dio stvari vraćen vlasnici. Dio stvari vraćen vlasnici

Otvorila sef

Na dan pljačke, u vilu, u kojoj je Kanta živjela sa sinom Maurom, u jutarnjim satima upala su četvorica provalnika. Pretukli su je i, prijeteći joj šarafcigerom, prisilili je da otvori sef, iz kojeg su uzeli nakit i 10.000 eura u gotovini. Iz vile su odnijeli i satove i antikvitetne predmete, nakon čega su pobjegli.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.