BANJA LUKA Tijelo pronađeno u Vrbasu

Lukač: Smrt Davida Dragičevića bit će u potpunosti rasvijetljena

Srna
27.03.2018 12:33

Foto: Srna

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da se istraga u vezi sa smrću Davida Dragičevića (21), čije je tijelo prije tri dana pronađeno u Vrbasu, nastavlja te da će slučaj u potpunosti biti rasvijetljen, a nijedna činjenica neće biti sakrivena od javnosti i porodice.

Lukač je pozvao građane da se obrate policiji ako imaju bilo kakve informacije o ovom slučaju.

Ministar je najavio da će danas posjetiti porodicu Davida Dragičevića, izraziti saučešće te razgovarati s njima, jer oni sigurno imaju informacija o tome s kim se mladić družio, kao i da im garantira da će policija uraditi svoj posao profesionalno.

- Ne znam zašto policija nije u toku dosadašnje istrage razgovarala s roditeljima, ali ćemo to svakako uraditi - dodao je Lukač.

On je novinarima u Banjoj Luci rekao da se danas očekuje toksikološki nalaz Zavoda za sudsku medicinu RS Davidove krvi i urina, koji će pokazati u kakvom stanju je bio kada je stradao.

Lukač naglašava da policija u ovakvim slučajevima ne treba ništa da krije.

- Pretpostavka je na koji način je došlo do Davidove smrti, ali je činjenica da je njegova smrt nastupila utapanjem i da nije na sebi imao povrede opasne po život. Sve ostale špekulacije i stvaranje zavjera da se u Banjoj Luci ubijaju djeca na različite načine i da se to prikriva su morbidne - istakao je Lukač.

Odbacivši ovakve tvrdnje, Lukač je rekao da, ukoliko postoji bilo ko u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) ko je spreman da prikrije bilo čije ubistvo, taj ne zaslužuje da nosi uniformu niti da bude u tom ministarstvu, već mu je mjesto u zatvoru.

- Takve špekulacije su pokušaj da se stavi teret na MUP i one su nerealne. MUP će svoj posao raditi profesionalno i u svakom trenutku, a, ako utvrdimo da bilo ko nešto prikriva, uhapsit ćemo ga i procesuirati. Nama takvi ne trebaju - poručio je Lukač.

On je naveo da u ovom slučaju ništa nije prikriveno, zbog čega su na jučerašnjoj konferenciji za novinare javno iznesene činjenice koje su nekom prihvatljive, a nekome nisu.

- Razumijem bol roditelja i da oni ne mogu prihvatiti sve činjenice koje su se desile i da je njihov sin možda bio u nekom krivičnom djelu, što i ne tvrdimo, ali je činjenica da su kod njega pronađeni predmeti iz krivičnog djela, a na koji način su dospjeli do njega, pokušat ćemo utvrditi - dodao je Lukač.

On je pojasnio da niko iz policije nije rekao da je David sam skočio u rijeku, već da je smrt nastupila utapanjem, a je li ga neko gurnuo ili se desilo nešto drugo, policija mora još ispitati i saslušati sve osobe s kojima je bio u kontaktu.

- Napravili smo trasu njegovog kretanja prije nesretnog događaja na osnovu kamera i mjesta na kojima se pojavljivao i pokušat ćemo rekonstruirati njegovo kretanje prije smrti, saslušati sve osobe koje su s njim bile u kontaktu i ovaj slučaj u potpunosti rasvijetliti i nijedna činjenica neće biti sakrivena - rekao je Lukač.

NA VRH