PRETRESI

Tuzlanski kanton: Policajci pronašli drogu i oružje

O. M.

28.3.2018

Postupajući prema naredbama općinskih sudova, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, Jedinice policije za podršku i policijskih stanica Živinice i Srebrenik, jučer su izvršili pretrese na 11 lokacija na području općina Živinice, Srebrenik, Lukavac, Gračanica i Tuzla. 

Tom prilikom pronađeni su i oduzeti automatska puška kalibra 7,62 mm, pištolj kalibra 8 mm, plinski pištolj, 99 komada municije, 25 manjih pakovanja PVC folije u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, zatim četiri pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis, folija u kojoj su se nalazile tablete koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi, kao i marihuana, digitalna vaga, dva televizora, autokasetofon, laptop i drugi predmeti. 

O pretresima je obaviješten kantonalni tužilac, a nakon kriminalističke obrade Tužilaštvu TK bit će podnesen izvještaj protiv M. S. (32) iz Živinica zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i teška krađa. 

Izvještaj će biti podnesen i protiv E. Š. (30) iz Lukavca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, zatim H. R. (23) iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i S. K. (39) iz Srebrenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo propisano Zakonom o oružju i municiji TK.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.