NA ZAHTJEV RODITELJA Obdukciju obavio specijalista iz Banje Luke

Obavljena ponovna obdukcija tijela Davida Dragičevića

Fena
28.03.2018 18:16

U Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske danas je, na zahtjev roditelja, izvršena ponovna obdukcija tijela Davida Dragičevića, čije je tijelo pronađeno 24. marta na ušću Crkvine u Vrbas, u Banjoj Luci.

Obdukciju je izvršio specijalista sudske medicine prof. dr. Ivica Milosavljević, koji je iz Beograda došao na poziv Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, a u saradnji s Ministarstvom odbrane Republike Srbije i Vojnomedicinskom akademijom (VMA) iz Beograda – saopćeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Uzeti su dodatni uzorci za analizu, a obdukcioni nalaz će biti dostavljen porodici Davida Dragičevića.

- Pukovnik dr. Ivica Milosavljević je načelnik Odjeljenja za sudsku medicinu Instituta za patologiju i sudsku medicinu Vojnomedicinske akademije iz Beograda s dugogodišnjim iskustvom i predsjednik Vrhovnog suda časti Ljekarske komore Srbije – navodi se u saopćenju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Policija je prvobitno saopćila da se, u slučaju smrti mladića iz Banje Luke, vjerovatno radi o zadesnoj smrt, što ne prihvataju roditelji, koji smatraju da je ubijen.

Nekoliko stotina građana Banje Luke okupljalo se već dva dana na skupu “Pravda za Davida”.

NA VRH