CRNA HRONIKA

Direktor policije RS: Potvrđen prvi nalaz obdukcije tijela Davida Dragičevića

Fena

29.3.2018

Direktor policije RS Darko Ćulum najavio je danas da će drugi obdukcioni nalaz tijela Davida Dragičevića biti dostavljen njegovoj porodici, ali da su, kako je rekao nezvanično, potvrđeni navodi iz prvog nalaza vještaka.

Ćulum je u izjavi novinarima potvrdio da će kompletan izvještaj o istrazi u vezi sa smrću ovog 21-godišnjeg mladića biti predati nadležnom tužilaštvu.

- Šta god bude naređeno, mi ćemo dalje uraditi - najavio je direktor entitetske policije.

Tvrdi i da pripadnici FBI-ja, s kojima se jučer sastalo rukovodstvo MUP-a RS, smatraju da je policija RS "uradila sve što je u njenoj moći" kada je u pitanju ovaj slučaj.

Nekoliko stotina građana Banje Luke tri dana se okupljalo na gradskom trgu, dajući podršku roditeljima Davida Dragičevića, koji traže istinu o smrti sina, čije je beživotno tijelo 24. marta izvučeno iz ušća Crkvine u Vrbas.

Prema ranijoj obdukciji, utapanje je uzrok smrti Dragičevića, a roditelji traže da se utvrdi šta se dešavalo prije toga.

U Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske jučer je, na zahtjev roditelja, izvršena ponovna obdukcija, koju je obavio specijalista sudske medicine, prof. dr. Ivica Milosavljević, koji je iz Beograda došao na poziv Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Iz MUP-a RS su jučer, također, saopćili da su pripadnici FBI-ja izrazili zainteresiranost za navedeni slučaj te ponudili da na osnovu iskustva stečenog u sličnim predmetima pruže pomoć u vidu konsultacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.