SRBIJA

Beograd: Revizori pretukli tinejdžera u autobusu

Printscreen

Nezavisne novine

2.4.2018

Revizori N. P. i M. D. navodno su povrijeđeni u tuči s putnikom u beogradskom autobusu na liniji 581, rečeno je u "Bus plusu" u petak, neposredno nakon incidenta. Međutim, društvenim mrežama proširili su se snimci iz autobusa koji bacaju novo svjetlo na taj incident.

U tuči putnika i revizora "Bus plusa" u autobusu na liniji 581 revizor je prekoračio ovlaštenja i bit će udaljen s radnog mjesta dok se ne ispitaju svi detalji ovog događaja, rečeno je "Blicu" u kompaniji "Apeks".

Najprije je ovaj portal nezvanično izvijestio da su kontroloru "Bus plusa" N. P. polomljeni prsti, dok je njegovom kolegi M. D. povrijeđeno oko.

U međuvremenu su na društvenim mrežama osvanuli snimci tuče u autobusu na kojima se vidi kako dvojica muškaraca maltretiraju mladića u autobusu.

Korisnici Facebooka tvrde da su napadači zapravo dvojica povrijeđenih revizora, da je pretučeni mladić maloljetan i da se vraćao iz škole, a da su revizori prekoračili ovlaštenja.

Na snimku se vidi kako muškarac u plavom prsluku gura i stišće mladića u pokušaju da ga obori i tokom napada, u općem metežu i galami u autobusu, udara ga o staklo. Njega su korisnici društvenih mreža identificirali kao revizora N. P.

Na jednom snimku se jasno čuje vriska uplašenih putnika i, dok jedan od putnika iz zadnjeg dijela autobusa pokušava prići da ih razdvoji, drugi muškarac mu ne dozvoljava da se umiješa. Baš njega napadnuti momak u jednom trenutku, u pokušaju da se spasi, povlači za jaknu.

Na drugom snimku, napravljenom iz autobusa, mladić je oboren na zemlju pored vozila dok ga muškarac u plavom prsluku udara u glavu, a pored njih stoji muškarac koji je spriječio putnika da ih razdvoji.

Nakon zadobivenog udarca, mladić se grči i pokušava da se provuče ispod bankine, vjerovatno u namjeri da pobjegne, ali pada u nesvijest.

Kako se saznaje, na lice mjesta je zbog ovog incidenta pozvana i policija i obavljen je uviđaj.

- Povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama na kome se vidi tuča između putnika i revizora, utvrđeno je da je revizor u postupanju prema putniku prekoračio ovlaštenja, zbog čega će biti udaljen sa radnog mjesta dok se ne ispitaju svi detalji ovog događaja. Bez obzira na to što je putnik bez karte izazvao incident i prvi napao i provocirao revizore, bilo koja vrsta prekomjerne reakcije je apsolutno nedopustiva i svaki ovakav postupak će biti sankcioniran - navode u kompaniji "Apeks".

U ovoj kompaniji osudili su ovakve incidente "i svaki vid primjene fizičke sile u radu kontrole" i dodali da će "nadležnim službama dostaviti sve neophodne podatke o ovom incidentu radi daljnjeg postupanja".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.