BEOGRAD

Odbijen zahtjev Darka Šarića za izuzeće sudije

Otkazao punomoć braniocima

Blic

3.4.2018

Suđenje Darku Šariću ponovo je odloženo, kad je optuženi za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Evropu otkazao danas na samom početku završnog suđenja punomoć svim svojim braniocima zbog čega je suđenje moralo da se prekine i odloži, piše Blic.

Do ovakve odluke Šarića došlo je nakon što je predsjednik Višeg suda u Beogradu odbio kao neosnovan njegov zahtjev za izuzeće predsjednika sudskog vijeća koje sudi njemu i grupi optuženih za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

U prethodnom periodu ono je bilo odlagano više puta zbog odbrane, čak jednom i 21. put zaredom. Tužilaštvo za organizovani kriminal upozorilo je da je cilj odlaganja da se izdejstvuje da se Šarić brani sa slobode zbog dugotrajnosti postupka.

Šarić je juče zatražio izuzeće predsjednika sudskog veća zbog navodne sumnje u njegovu pristrasnost.

Kako je u ovom postupku prisustvo branioca, advokata obavezno sud je morao da odloži suđenje za 25. april do kada će, kako je saopšteno, sud Šariću postaviti branioca po službenoj dužnosti.

Iako su srpsko tužilaštvo za kriminal i BIA 2009. godine inicirali akciju "Balkanski ratnik" Srbija je ostala jedina država gde pripadnici Šarićevog klana nisu osuđeni.

U Italiji i Urugvaju pripadnici klana odavno su osuđeni i služe duge zatvorske kazne, a nedavno je izrečena i presuda slovenačkom ogranku u Ljubljani.

Pored Šarića u ovom postupku optuženae su još 24 osoobe.

Darko Šarić, optužen kao organizator kriminalne grupe koja je krijumčarila najmanje 5,7 tona kokaina jučer je vikao na sudije Specijalnog suda nakon čega je tražio izuzeće sudije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.