NIŠ

Preminula i druga sestra koju je u Nišu "pokosio" pijani vozač

Opel Astrom usmrtio sestre i biciklistu

Telegraf

3.4.2018

Preminula je i druga sestra koju je nedjelju pokosio pijani, bahati vozač. Nije joj bilo spasa, iako su se ljekari cijelu noć borili za život Marije (24). Njena sestra Milica (27) podlegla je povredama poslije dva sata od nesreće, piše Telegraf.

Nišlija Stojan Nikolov (30) je vozio velikom brzinom Opel Astru, prešao na desnu stranu kolovoza, "pokupio" biciklistu Svetislava Tonića (82), a zatim udario u sestre koje su čekale autobus u Knjaževačkoj ulici u Nišu. Od siline udarca biciklista je poginuo na licu mjesta, dok su Milica i Marija izdržale malo duže.

Kako su naveli očevici, automobil je odbacio djevojke u izlog prodavnice, a potom i sam uletio u prodavnicu.

U nesreći su lakše povrijeđeni vozač, koji je nesreću izazvao u alkoholiziranom stanju, i njegov saputnik.

Nesretne sestre su, kako priča njihova rodbina, u nedjelju bile kod tetke na ručku u naselju Durlan i zastale su u Knjaževačkoj ulici da bi "uhvatile" autobus.

- Došle su kod mene oko 15 sati i otišle poslije ručka. Milica je planirala da se nađe s drugaricom i da ostane u gradu, a Marija je pošla kući. Jao, da smo znali šta će biti… ne bismo ih pustili da idu. Milica je samo stigla kazati kako se zove i umrla, kad bi nam bar Marija ostala. Srca moja, nisu se razdvajale, pa zajedno nastradaše - jadikovala je sinoć njihova tetka Ratka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.