TRAGEDIJA

Ratnog vojnog invalida usmrtilo stablo na imanju

Al. BAJRAMOVIĆ

4.4.2018

Na lokalitetu Poljigovina u blizini sela Deševa kod Goražda jučer je smrtno stradao Vahid Ušanović zvani Blek (64) nakon što ga je usmrtilo stablo. Kako saznajemo, stablo je palo na nesretnog čovjeka. Usljed teških povreda glave i leđa, na mjestu je preminuo.  

Proljetno čišćenje

- Dežurna služba Policijske stanice Goražde obaviještena je u 15.30 sati da je na lokalitetu Poljigovina prilikom sječe drveta smrtno stradao V. U. Na mjesto događaja upućene su Hitna služba Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde i policijska patrola, kao i mrtvozornik. Oni su potvrdili navode iz prijave. Dežurni kantonalni tužilac ovlastio je pripadnike Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona Goražde da, bez njegovog prisustva, obave uviđaj – kazao nam je Emko Rizvanović, portparol Uprave policije MUP-a BPK.

Nastradali je slovio za vrijednog čovjeka, koji je posljednje decenije života proveo naporno radeći na svom imanju kako bi porodici osigurao normalan život. Brojni prijatelji i rodbina, čim su saznali za tragediju, došli su da podijele bol sa porodicom Ušanović, ali za suprugu i troje djece riječi ne mogu predstavljati utjehu.

Bilajac: Potvrđen uzrok smrti

Rizvanović: Obavljen uviđaj

Vahidov sin Selim kaže da se nesreća desila tokom proljetnog čišćenja imanja te da je shrvan viješću, koju je dobio na svom radnom mjestu. Tokom rata, njihovo selo je zauzimala Vojska Republike Srpske, a Vahid je sanjao prvu priliku da se vrati kući.

Kupio zemlju

- Dolazio je i u ratu ovdje, a čim je moglo, definitivno se vratio i počeo čistiti imanje. Od zaraslog imanja napravio je imperiju, izgradio je ove objekte i štale. Kupili smo ovdje 20 dunuma zemlje, a gore, u selu, imamo 300. Borio se i radio, iako je bio invalid 70 posto - kazao nam je Vahidov sin Selim.

Neće biti istrage 

Tijelo je nakon uviđaja predato porodici zbog priprema za dženazu. Mirsad Bilajac, glavni kantonalni tužilac, potvrdio nam je da se istraga neće otvarati.

– Sigurno je potvrđen uzrok smrti, porodica nije željela obdukciju tako da ne postoje osnovi za otvaranje istrage – pojašnjava Bilajac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.