CRNA GORA Danas suđenje ocu

Napastvovao maloljetnu kćerku

Pobjeda
04.04.2018 12:02

Foto: Maloljetnica iz Srbije pobjegla u Podgoricu

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužni prijedlog protiv V. Đ. (44) iz Srbije, koji se tereti da je seksualno uznemiravao svoju maloljetnu kćerku (17). Proces će voditi sudija Osnovnog suda Goran Đuković, a suđenje počinje danas, piše Pobjeda.

Prema navodima optužnog prijedloga, njemu se na teret stavlja da je počinio krivično djelo nedozvoljene spolne radnje. On je ranije pred tužiocem ispričao da ga je kćerka prijavila jer nije podržavao njenu emotivnu vezu. Policija je tada saopćila da je riječ o seksualnom uznemiravanju, te i da su istražitelji posumnjali poslije izjave koju je djevojčica dala nakon što je pobjegla od kuće.

V. Đ. je 29. januara prijavio da je njegova maloljetna kćerka nestala iz kuće 22. januara i da ima saznanja da se nalazi u Podgorici u kući kod osobe čije ime je naveo.

Nakon što je pronađena, djevojčica je dovedena u službene prostorije policije, gdje je, u prisustvu radnice Centra za socijalni rad, dala izjavu. Djevojčica je ispričala da je napustila kuću jer je “otac krajem 2016. godine u njihovoj porodičnoj kući dodirivao rukama po tijelu”.

NA VRH