ZAGREB

Uskoro presuda Davidu Komšiću iz Kiseljaka: Ubica trudnice se ne kaje

Komšić brutalno ubio nesretnu djevojku

Piše: Dž. BULBUL

5.4.2018

Iznošenjem završnih riječi Tužilaštva i odbrane u Županijskom sudu Zagreb završeno je suđenje Davidu Komšiću (20) iz Kiseljaka, koji je 22. februara prošle godine u Zagrebu sa 88 udaraca nožem ubio bivšu djevojku Kristinu Krupljan (19). Sutkinja Sanja Mazalin objavit će presudu u ponedjeljak, 9. aprila.

Priznao ocu

Tužiteljica Natalija Slavica kazala je da je njihova veza bila turbulentna te da se radilo o patološkoj ljubavi.

- Nesporno je da se dogodilo jedno od najokrutnijih ubistava koje pamti hrvatska javnost. Komšić je to priznao ocu, otišao je do prijatelja i zatražio od njegove djevojke da mu da čistu odjeću, jer je njegova bila natopljena Kristininom krvlju. To je učinjeno s namjerom kako bi sakrio tragove. Možda je bio u šoku, ali je bio dovoljno svjestan da, nakon 88 uboda nožem, razmišlja o presvlačenju odjeće - rekla je tužiteljica Slavica.

Zaključila je da se radi o ubistvu iz bezobzirne osvete, jer je Komšić znao da je Kristina u vezi s drugim muškarcem i da je trudna. Također, kazala je tužiteljica, Kristina je željela prekinuti vezu, jer nije željela biti s nekim ko je zlostavlja.


Krupljan: Ubijena u drugom stanju. Krupljan: Ubijena u drugom stanju

Komšić je u jednom momentu stravično ubistvo nazvao nesrećom te je ponovio da se ne osjeća krivim. Njegov branilac Veljko Miljević rekao je da je njegov klijent Kristininim ponašanjem doveden u stanje dugotrajne patnje i razdraženosti. Podsjetio je na nalaze psihijatara od prije četrdesetak godina, koji su takvo ponašanje opisali kao čašu u koju kapa.

Broj uboda

- Pa, onda, nakon jedne kapi, slijedi potpuno neprimjerena reakcija, ali je to kap koja je prelila čašu - govorio je advokat Miljević.

Rekao je još da zvuči monstruozno kad se čuje za 73 ubodne rane i 15 reznih, ali u psihijatriji, prema njegovim riječima, to se tako ne gleda.

- Jedan od kriterija za razgraničenje smanjene uračunljivosti je numerički kriterij, broj uboda, a samo su dvije povrede bile smrtonosne - rekao je Miljević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.