BRČKO

Policija istražuje otkud proročici dva miliona maraka

Nizama Al Raisa: Isključila broj telefona

Lj. Lj.

7.4.2018

Policija u Brčkom traga za lopovima koji su iz kuće majke Nizame Al Raise, proročice i “kraljice” alternativne medicine, u naselju Cerik kod Brčkog odnijeli više od 850.000 KM.

Istražitelji su otvorili istragu kako bi ušli u trag kradljivcima, a kako saznajemo, istražuje se i porijeklo novca.

Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta, kazao je da ne može iznositi detalje istrage.

- Tek kad se provedu sve istražne radnje, onda će javnost biti detaljno informirana o ovom slučaju - kratko je rekao Emkić.  



Poslovno-stambeni objekt u naselju Cerik iz kojeg je nestao novac. ( G. Bobić)

 Tek kad se provedu sve istražne radnje, onda će javnost biti detaljno informirana o ovom slučaju - kratko je rekao Emkić. 

I Samir Beganović, sekretar Tužilaštva Brčko distrikta, kazao je za “Dnevni avaz” da Tužilaštvo postupa po prijavi, ali da, radi zaštite interesa istrage, ne može objaviti detaljnije informacije. Interesantno je da su proročici, osim lopova, novac oduzele i nadležne institucije.

- Pod nadzorom Tužilaštva obavljen je uviđaj, tokom kojeg je pronađena određena suma gotovog novca. Odlukom Suda, a na prijedlog Tužilaštva, novac je privremeno oduzet.  Provjeravamo sve činjenice i okolnosti koje su relevantne za prijavu. Sarađujemo i s drugim policijskim agencijama u BiH -  izjavio je Beganović.

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, oštećeni su prijavili pljačku skoro dva miliona KM, preciznije skoro 2.070.000 KM. Naš izvor rekao nam je da je policija prilikom obavljanja uviđaja pronašla i izuzela 1.180.000 KM. U tom slučaju, nedostaje skoro 890.000 KM.

 Isključila broj telefona

Broj telefona koji se nalazi na vratima Nizaminog poslovno-stambenog objekta u Ceriku, u četvrtak je govornom poštom obavještavao zainteresirane da je nedostupan. Od jučer se oglašavao novim sadržajem – “da se birani broj ne koristi”.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.