BANJA LUKA

Nekoliko stotina građana na sahrani Davida Dragičevića: Dok mi živimo, živjet ćeš i ti s nama

G. Dakić

Piše: G. D.

7.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Na Novom groblju u Banjoj Luci pred nekoliko stotina građana ovog grada danas je sahranjen David Dragičević.

Davidov otac Davor kazao je na oproštaju od svog sina kako će opet jednog dana biti zajedno.

- Dobro znaš da tvoj tata sve zna, poljubac zadnji nam je sve rekao. A vi, ubice moga Davida, gledajte me tim krvavim neljudskim očima, samo i dalje gledajte. Ja vas znam, ali, vi mene ne. Nek ti je laka zemlja, sine moj, čuva te tvoj tata, ne brini. Jednog dana bit ćemo opet zajedno - rekao je Davor.

Jedan od Davidovih prijatelja je rekao da je on bio revolucionar u duši.

- Davide, bio si osoba koja je vjerovala u ljude i bolje sutra. Bio si osoba koja je sve shvatala i sve prihvatala. Hvala ti što si bio među nama. Bio si revolucionar u duši. Ostavio si želju da tvoju ideju provedemo do kraja. Dok mi živimo, živjet ćes i ti s nama. Neću se zaustaviti dok ne dobijemo pravdu - rekao je, između ostalog, Davidov prijatelj.

Sahrani je, osim rodbine i prijatelja, prisustvovao i predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik.

Podsjećamo, David je nestao u noći sa 17. na 18. mart, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u rijeku Vrbas.

Utvrđeno je da je nekoliko sati prije nestanka učestvovao u tuči te da je na sebi imao više povreda koje nisu bile smrtonosne.

Osoba koja odgovara njegovom opisu, snimljena je kako ulazi u dvorište kuće koja je u noći Davidovog nestanka obijena i iz koje su ukradeni predmeti, a neki od njih su tokom obdukcije pronađeni u džepovima Davidove garderobe. Izvršene su dvije obdukcije Davidovog tijela. Obje su pokazale da je uzrok smrti utapanje. 

(VIDEO: G. Dakić)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.