PRIJEDOR

Marčeta iz sportske kladionice ukrao oko 2.900 KM

D. Stojnić

Avaz.ba

16.4.2018

Goran Marčeta (32) iz Prijedora ponovo je uhapšen 13. aprila ove godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krađu.

Kako je utvrđeno krim-istragom, on je 1. aprila, iskoristivši odsustvo radnice iz jedne sportske kladionice u Prijedoru, iz ladice radnog pulta ukrao oko 2.900 maraka i nakon tog pobjegao. 

Uhapšen je tokom dana u neposrednoj blizini centra grada zajedno s još jednom osobom, koja se, prema nezvaničnim saznanjima, ne dovodi u vezu s ovim krivičnim djelom. Marčeta, inače, ima podeblji policijski dosje, mahom vezan za krađe i provale u trgovine i privatne kuće.

Svojevremeno je iz jednog marketa ukrao blagajnu s 3.000 maraka, koju je potom sakrio na krovu svoje kuće. U njegovom dosjeu je i pokušaj razbojništva, pljačka kuće u Donjoj Ljubiji kod Prijedora, a policija mu je tokom jednog od pretresa u stanu koji koristi pronašla i manju količinu heroina za koji je izjavio da ga je nabavio za vlastitu upotrebu.

- Nakon kompletiranja predmeta protiv G. M. slijedi izvještaj Okružnom tužilaštvu u Prijedoru za počinjenu krađu -  navedeno je jučer iz PU Prijedor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.