HRVATSKA

Otac i sin brutalno pretukli komšiju

Kurir

16.4.2018

L.O. (51) i njegov sin M.O. (22), obojica iz Kaštel Gomilice, završili su u istražnom zatvoru poslije hapšenja zbog napada na 43-godišnjeg M.B. u njegovom stanu u tom mjestu. Obojica su dobili i krivičnu prijavu za pokušaj ubistva.

Postoji osnovana sumnja da su oni 10. aprila oko 17.30 sati došli do ulaznih vrata stana s ciljem da ubiju vlasnika, pa udaranjem nogama u vrata nasilno ušli i uz verbalne prijetnje i prijetnju nožem izvukli ga iz stana.

Osumnjičeni su ga udarali nogama i rukama po tijelu, a 22-godišnjak ga je udario betonskim blokom u glavu dok ga je njegov otac više puta udario čekićem. Žrtva je zadobila krvarenje na površini mozga, prijelom gornje vilice i više krvnih podliva na licu i glavi, zbog čega je zadržan na bolničkom liječenju na Odjeljenju neurohirurgije KBC-a Split.   

Otac i sin su u svojoj odbrani rekli da su na ulazu u svoju garažu zatekli Golf zagrebačkih registarskih tablica i da su zvonili od stana do stana u Ulici Eugena Kvaternika pitajući komšije čiji je automobil.

Tako su došli i do stana 43-godišnjeg M.B. koji je, kažu oni, izletio iz svog stana i napao njih, a u tome mu je pomagala i njegova majka koja ih je gađala kamenjem.

Poslije svega se saznalo da je parkirani Golf skoro kupio njihov podstanar, a da 43-godišnji M.B uopće nema automobil.

Zamjenik kantonalnog državnog tužioca u Splitu je, poslije ispitivanja uhapšenih, istražnom sudiji Kantonalnog suda u Splitu podnio prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke koji je istražni sudija prihvatio i protiv osumnjičenih odredio istražni zatvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.