TRAGIČAN KRAJ Nije mogao podnijeti činjenicu da ga je napustila

Blagoje je bio Radin ljubavnik, ubio ju je jer se vratila suprugu

Avaz.ba
17.04.2018 10:54

Tijela Rade Đukić (50) i Blagoja Bratića (61), s prostrelnim ranama, pronađena su u noći između nedjelje i ponedjeljka u kući u kojoj je on živio u Kuli.

Prvi nalazi istrage pokazuju da je Blagoje iz pištolja ubio Radu, pucavši joj u glavu, a zatim i sebe. Kako nezvanično saznaje Blic, Blagoje je u sebe ispalio čak dva metka, i to u grudi.

Osim tijela, na licu mjesta pronađen je i pištolj. 

Komšije pričaju da su Blagoje i Rada bili u vezi nekoliko mjeseci nakon što je ona napustila supruga te da joj je Blagoje bio i poslodavac.  

- Ona je radila u njegovoj fabrici vreća, ali je ostala da radi i nakon što ga je napustila i vratila se suprugu - kaže jedan od komšija iz ulice Veljka Vlahovića, u kojoj su nađena tijela. 

Tijela su pronađena u kući koja se nalazi u dvorištu fabrike, u kojoj je, prema priči komšija, Blagoje živio sam.

Mještani koji žive u blizini, kažu da su Blagoja slabo poznavali, te da je u Kulu došao iz Bosne i da je otvorio fabriku, a da je iza sebe imao propali brak.

- Bio je zaista fin čovjek, uvijek bi se javljao, ali se nismo posjećivali. Živio je tek dvije godine ovdje, ali se lijepo snašao - kažu komšije.

Pucnjeve nisu čule ni najbliže komšije, a kako kažu, najvjerovatnije zbog velikog broja kamiona glavnom kulskom ulicom.

Kako nezvanično saznaje Blic, sin ubijene Rade krenuo je da je traži u nedjelju, ali je u kući u kojoj su nađena tijela zatekao zaključana vrata i spuštene roletne. Tek iza ponoći portir firme je navodno osvijetlio lampom prozor i podigao roletne, pošto se već sumnjalo da se u kući nešto dogodilo. Unutra je vidio jeziv prizor nakon čega je policija razvalila vrata i zatekla tijela.  

Uviđaj na licu mjesta trajao je satima i završen je tek nešto prije podne u ponedjeljak.

Prema prvim nalazima istrage, motiv za svirepo ubistvo je ljubomora, pošto Blagoje nije mogao da podnese to što ga je Rada napustila i vratila se suprugu.

- Ona je napustila supruga da bi živjela s Blagojem, ali je njen sin tražio od oca da je ubijedi da se ona vrati. To se nakon nekoliko mjeseci i desilo. Ona je kod Blagoja nastavila da radi i stalno ga je viđala, a kuća je samo nekoliko metara od fabrike - kaže izvor upoznat u slučaj.

Tijela ubijenih poslana su na obdukciju.

Ubistvo Rade Đukić dvanaesta je tragedija u kojoj je ubijena žena. Inače, ova užasna tragedija dogodila se za manje od 48 sati od ubistva žene u Ostružnici. Naime, kako je "Blic" pisao, Žarko Mišković (68) u petak uvečer ubio je svoju nevjenčanu suprugu Gordanu, a potom počinio samoubistvo.
NA VRH