BANJA LUKA

Okružno tužilaštvo istražuje slučaj stradanja Davida Dragičevića

Avaz.ba

18.4.2018

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka potvrdilo je danas da, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, poduzima sve potrebne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti smrti Davida Dragičevića.

Kako je saopćeno, u radu na ovom predmetu učestvuje tim tužilaca koji zajedno s policijskim službenicima vrše provjere određenih osoba i njihova saslušavanja.

Provjere se obavljaju u različitim pravcima i bit će nastavljene i narednih dana. Također, uskoro će Tužilaštvu biti dostavljeni i rezultati naređenih vještačenja.

- Mediji, ali i cjelokupna javnost moraju imati razumijevanja i znati da Tužilaštvo obavlja svoju funkciju u skladu s ustavima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i na osnovu zakona Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, nezavisno je u svom radu i ne može donositi preuranjene zaključke pod pritiskom javnosti - naveo je Želimir Lepir, glavni okružni javni tužilac.

Dodao je da će Okružno javno tužilaštvo Banja Luka obavijestiti javnost po okončanju svih naloženih provjera i utvrđivanja pravno relevantnih činjenica u vezi s okolnostima smrti Davida Dragičevića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.