CRNA HRONIKA

Detalji ubistva Radulovića: Ubica iskoristio metež i pobjegao

Večernje novosti

19.4.2018

Luka Radulović (37), za kojeg je javnost prvi put čula prošle godine, kada je ugrozio sigurnost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića udarivši u auto pod pratnjom, ubijen je u srijedu sat i po iza ponoći u centru Beograda. 

On je bio gost na jednoj privatnoj rođendanskoj zabavi u pivnici "Ispod mosta" u Crnogorskoj ulici, kada mu je iznenada prišao napadač i nakon razmjenjenih nekoliko riječi - pucao u njega.

Ispaljeno je nekoliko hitaca, ali je samo jedan pogodio Radulovića u grudi. Pozvane su policija i Hitna pomoć. Ubica je iskoristio nastali metež i veliku gužvu da pobjegne, jer su ljudi potrčali napolje kako bi se spasili. Ispred ga je čekao automobil sa saučesnikom, utrčao je unutra i udaljili su se ka Novom Beogradu.

Radulović je prebačen u Urgentni centar s obilnim krvarenjem, gdje je, uprkos svim naporima ljekara - izdahnuo. Do dolaska policije, prema nezvaničnim saznanjima, nekoliko gostiju pivnice je požurilo da napusti lokal.

- Bilo je strašno - prepričavali su gosti koji su bili u lokalu "Ispod mosta". 

- Radulović je sjedio za jednim stolom s drugim gostima, a bilo je i poznatih ljudi. Niko posebno nije obraćao pažnju na njih. U jednom trenutku začulo se nešto nalik na petarde, mislili smo da se neko šali, jer se pucnjevi od glasne muzike nisu toliko ni čuli. Ipak, kada su djevojke počele vrištati, skakati i bježati ka vratima, shvatili smo da se nešto strašno dogodilo.

Neki od gostiju lokala su kasnije ispričali da je Radulović često ustajao od stola i stajao po strani. Prilazile su mu i djevojke, čak i neke poznate starlete, poput Tamare Đurić, koja je kasnije dala i izjavu policiji. Ona je navela da je izvjesno vrijeme provela s Radulovićem u društvu, ali da se on nešto kasnije udaljio. Sljedećeg trenutka vidjela je da neko pada, ali u tom trenutku nije znala da je on. Istrčala je napolje kako bi se spasila, jer se uspaničila.

Na zgradama u Crnogorskoj ulici, gdje se nalazi i pivnica u kojoj se dogodio zločin, ima nekoliko kamera za videonadzor. Policija je s dvije kamere, na početku i na kraju ulice, uzela videozapis kako bi mogla ući u trag napadaču i njegovom saučesniku. Navodno, kamere postoje i unutar pivnice i one su najvjerovatnije zabilježile cijeli događaj. 

Inače, Luka Radulović je stari znanac beogradske policije i za sada istraga ide ka tome da je riječ o sukobu u vezi s trgovinom narkoticima, odnosno teritorijem. On je radio kao šef osiguranja u nekoliko prijestoničkih lokala i splavova, između ostalog i na "Riveru", "Blejvoču", u noćnom klubu "Nana"...

Ovaj osuđivani narkodiler, kako se sumnjalo, organizirao je i mrežu ulične preprodaje kokaina, a u jednoj takvoj raciji policija ga je i uhapsila. Postojale su indicije da je koristio klubove i splavove koje je osiguravao da rastura narkotike.

Široj javnosti Luka Radulović postao je poznat kad je 2. septembra prošle godine Bentleyem španskih registarskih tablica, na Topčiderskoj zvezdi naletio na automobil u kojem je bio Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije. U vozilu, čiji je vlasnik bivši fudbaler Ivica Dragutinović, s Radulovićem, koji je bio za volanom, bili su još i Miloš Tančev i Stevan Dukić. Oni su odmah pritvoreni i osumnjičeni za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, za koje je zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Vezano za ovaj slučaj, nedavno su se Viši sud i Više tužilaštvo oglasili nenadležnim i predmet je proslijeđen u Prvo tužilaštvo i Prvi sud.

Kobna poznanstva

Bio je poznat kao neko ko nabavlja kokain za poznate, sportiste, pjevače, ali i druge javne ličnosti - navodi sagovornik Večernjih novosti iz istrage. 

- Mnogi su se iznenadili kada su čuli da je sklopio nagodbu s Tužilaštvom za organizirani kriminal i da je priznao djelo. Mnogi su se uplašili tog njegovog sporazuma. Među njima su i klijenti, ali posebno oni od kojih je nabavljao kokain. Istražuje se sada i taj pravac, jer se hvalio poznanstvom s nekim ljudima iz policije - kaže izvor iz istrage.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.