SARAJEVO Ubola ga kuhinjskim nožem nakon žestoke porodične svađe

Merziji Delalić određen jednomjesečni pritvor zbog ubistva supruga

B. C.
20.04.2018 10:47

Sutkinja za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu Žana Knežević odredila je jednomjesečni pritvor Merziji Delalić, koja se sumnjiči za ubistvo supruga Seada 17. aprila u porodičnoj kući u sarajevskom naselju Soukbunar.

Podsjećamo, ona je supruga ubola kuhinjskim nožem nakon žestoke porodične svađe. Osumnjičena je istražiteljima kazala da je sa Seadom u braku bila 30 godina, ali da je posljednjih 15-ak godina među njima vladala netrpeljivost, jer je, prema njenim riječima, Sead često konzumirao alkohol.

Supružnici su se često svađali, a sve je eskaliralo oko ponoći, kada je Sead nasrnuo na Merziju tokom rasprave. Njoj se u tom momentu u ruci našao kuhinjski nož.

Osumnjičena je tokom saslušanja kazala da se Sead zateturao te pao na nju dok joj je u ruci bio nož. Na žrtvi je tokom vanjskog pregleda pronađena jedna ubodna rada u sredini grudi. Nož je izuzet i poslan na vještačenje. Merzija je, također, policajcima kazala da je od supruga trpjela verbalno nasilje, ali da je nikada nije tukao te da te incidente nije prijavljivala.

NA VRH