MAJKA MONSTRUM

Kjara Pašić za ubistvo trogodišnjeg sina dobila 33 godine zatvora

24sata.hr

20.4.2018

Kjara Pašić (Chiara) nepravomoćno je osuđena na 33 godine zatvora. Hladnokrvno je podnijela presudu. Očekuje se presuda maloljetnici.

Županijskom sudu u Puli dopunom psihijatrijskog vještačenja i završnim govorima završen je postupak protiv Kjare Pašić (33) i maloljetnice (15), optuženih za teško ubistvo Kjarinog sina Denisa Pašića (3).

Budući da je postupak zatvoren za javnost, u srijedu se nije moglo saznati šta su vještaci govorili.

Kjarin branitelj Ivica Senjak tek je rekao kako je postupak bio korektan i potvrdio da će sudsko vijeće sa sutkinjom Gabrijelom Marčeta-Ferić na čelu u petak u 14.30 sati izreći presudu Kjari i maloljetnici, bivšoj štićenici pulskog Doma za odgoj djece i mladih.

Nakon što se sve vrijeme branila šutnjom, Kjara je u završnici postupka odlučila progovoriti i pred Sudom iznijeti odbranu. Odbila je odgovarati na pitanja Tužilaštva, no detaljno je odgovarala na pitanja sudskog vijeća da bi objasnila okolnosti Denisove smrti. Za teško ubistvo prijeti joj maksimalna kazna zatvora od 40 godina. U odmjeravanju kazne važnu ulogu imat će psihijatrijsko vještačenje koje je trebalo odgovoriti na pitanje je li Kjara u vrijeme zločina bila ubrojiva.

Terete je da je 23. maja 2017. u stanu u Puli, uz pomoć maloljetnice, jastukom ugušila sina. Kako bi pokušale prikriti zločin, dječakovo beživotno tijelo odvezle su do obale i bacile u more. Bešćutna majka potom je njegov nestanak prijavila policiji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.