ČEDOMORSTVO

Mevlidi Mujić ponovo se sudi za ubistvo bebe

Mujić u sudnici Kantonalnog suda

Piše: Dž. BULBUL

24.4.2018

Mevlidi Mujić (25) ponovo se sudi za ubistvo novorođenčeta u Sarajevu. Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine ukinuo je presudu i predmet vratio na ponovno odlučivanje Kantonalnom sudu Sarajevo. Na sjednici su iznesene žalbe Tužilaštva i odbrane, a odluka će biti naknadno saopćena.

Osjetila bolove

Mujić je u martu 2016. godine osuđena na dvije godine i šest mjeseci zatvora. Ova akušerska sestra bez zaposlenja tereti se da je usmrtila novorođenče 18. juna 2014. godine. Taj dan je u prijepodnevnim satima, nakon što je osjetila bolove, otišla u kupatilo kuće u kojoj je nastanjena u Vogošći. Tu je rodila živo muško dijete. Potom mu je rukavom gornjeg dijela roze pidžame i sivim gaćicama stegnula vrat i usta uslijed čega je nastupila smrt bebe.  

Opsežna istraga

Nakon toga je tijelo umotala u gornji dio pidžame i bijeli peškir te stavila u crnu, a potom i žutu PVC vreću koju je odnijela na Vilsonovo šetalište u Novom Sarajevu. Vreću s tijelom novorođenčeta bacila je u kontejner za smeće koji se nalazio ispred zgrade Srednje škole za okoliš i drvni dizajn.

Istražitelji su uhapsili Mujić nakon skoro 30 dana od pronalaska novorođenčeta. Tokom opsežne istrage policajci su izvršili provjere u zdravstvenim ustanovama na području Kantona Sarajevo, nakon čega su došli do saznanja da se u vezu s ubistvom bebe može dovesti Mujić, koja je odmah uhapšena.


Kuća u Vogošći u kojoj je beba ubijena

Otac negirao krivicu

Mevlida Mujić je nakon hapšenja kazala istražiteljima da je otac bebe Benjamin Rušević (20), koji je također privođen, ali je tokom saslušanja negirao da je imao ikakve veze s porođajem, kao i ubistvom novorođenčeta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.