BEOGRAD

Beograđanki oduzeta tri sata vrijedna 27.000 dolara

Blic.rs

25.4.2018

Carinici su na aerodromu ''Nikola Tesla'' u Beogradu zaplijenili tri ručna sata poznatih proizvođača Rolex i Schaffhausen, čija je vrijednost procijenjena na više od 27.000 dolara.

Prekršaj je otkriven jučer kada se Beograđanka (53), koja je doputovala letom iz Štokholma, po preuzimanju prtljaga uputila u zeleni kontrolni prolaz, što znači da je smatrala da sa sobom ne nosi ništa što bi trebalo prijaviti. To je potvrdila i u razgovoru s carinikom, saopćila je Uprava carina.

Carinski službenik je ipak odlučio da njen prtljag pregleda, najprije na skeneru za prtljag, a potom i detaljno. Kako je na slici sa skenera uočio da se u jednom od kofera nalazi nešto nalik na kutije, zamolio je putnicu da otvori prtljag u kojem je pronašao tri originalne kutije od satova, od kojih je jedna bila prazna. U druge dvije nalazila su se dva ručna ženska sata i jedan muški.

Pošto je carinik instistirao na tome da sazna gdje je sat iz treće, prazne kutije, putnica je pokazala Rolex, koji je nosila na ruci. Na njemu je još bila zaštitna folija na kopči, tako da je bilo očigledno da se radi o novom satu.

Protiv Beograđanke, koja se bavi ugostiteljstvom i posjeduje i švedski pasoš, pokrenut je prekršajni postupak zbog neprijavljivanja robe čija vrijednost prelazi dozvoljeni limit od 100 eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.