CRNA HRONIKA

Mehmed Sažić osuđen na devet godina i tri mjeseca zatvora

Izrečena presuda za ubistvo

K.K.

25.4.2018

Vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku, kojim je predsjedavala sutkinja Suada Kahrić, izreklo je jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od devet godina i tri mjeseca Medmedu Sažiću, zvanom Meša, za ubistvo Đemaila Fuške. 

Nepravosnažnom presudom Sažić je za ubistvo osuđen na osam godina zatvora, za ugrožavanje sigurnosti pola godine i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih sredstava godinu, pa mu izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od devet godina i tri mjeseca.

Predsjedavajuća vijeća sutkinja Suada Kahrić nije pojašanjavala presudu, s obzirom na to da izricanju presude nije prisustvovao ni optuženi ni njegov branilac, kao ni postupajući tužilac.

Ubistvo u Višnjevu, u zaseoku Čehare, u općini Travnik, dogodilo je 6. avgusta prošle godine oko 23 sata ispred porodične kuće Mehmeda Sažića. Nakon što su došli vozilom Passat, a poslije cjelodnevnog druženja uz konzumiranje alkohola pred kuću Mehmeda Sažića, on je u pripitom stanju, uzeo puškomitraljez M-72.

- Bježite, pucat ću! – bile su riječi optuženog Mehmeda Sažića, zvanog Meša.

Tom prilikom M. H. i A. H. uspjeli su iz vozila izaći i potražiti zaklon. Sažić je nakon toga ispalio nekoliko metaka u zrak, a potom prišao oštećenom Đemailu Fuški, koji se nije uspio udaljiti od vozila i iz blizine u njega ispalio više puta, nanijevši mu smrtonosne povrede.

Oštećena porodica sa svojim imovinsko-pravnim zahtjevom upućena je na parnicu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.